Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Těstoviny s jarními masovými kuličkami

Popis receptu: 
z Apetitu 6/2009
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    400g špaget, 1 krajíc toastového chleba bez kůrky, 60ml mléka, 500g mletého telecího nebo hověýího masa, 2 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 50g strouhaného parmazánu, mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 2 lžíce panenského olivového oleje, 50g másla, 1 stroužek česneku na plátky, 1 bulva fenyklu s vykrojeným košťálem a jemně pokrájená (dělali jsme to bez fenyklu), 150g rukoly

Příprava jídla

1. Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu. Předehřejte troubu ma 180°C. Do mísy dejte chleba, pokropte ho mlékem a nechte dvě minuty nasáknout. Pak přidejte maso, petrželku, bazalku, citronovou kůru, parmazán, sůl i pepř a dobře promíchejte. Ze směsi tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a naskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly. Potřete je opatrně olejem a pečte 10-15 minut dozlatova. 2. V pánvi na másle minutu opékejte česnek. Přidejte scezené těstoviny, masové kuličky, fenykl, rukolu a opatrně, ale důkladně promíchejte. Vypněte a ihned podávejte.
REKLAMA

Přidat komentář