
Uživatelský
recept
recept
Metrovy koláč
Popis receptu:
PLNKA:3/4L mlieka, 1 a pol balička zlaty klasu, 1 a pol balíčku vanilkového cukru,37,5dkg masla, 22,5dkg praškoveho cukru
Autor: Petra Oselská
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
4 Vajcia 26 dkg praškoveho cukru 8 lyžic teplej vody 10 lyžic oleja 26dkg hladkej muky 1/2 balička prašku do pečiva kakao tuk na vymastenie foriem
PLNKA: 1/2L mlieka ,1 baliček zlaty klas , 1 baliček vanilkoveho cukru, 25 dkg masla 15 dkg praškoveho cukru rum čokoladova poleva
Příprava jídla
Žlatky vymiešame s cukrom,pridáme teplu vodu ,olej striedavo vmiešame muku s praškom do pečiva a sneh z bielok. Cesto rozdelime na polovicu jednu s nich prifarbíme kakaom. Osobitne vypečieme vo dvoch pomastených formách srnčieho chrbata. Mliek, vanilkový cukor a kremovy prašok uvarime na krém. V miske rozmiešame ho do vychladnutého kremu. Prichutime rumom. Obidve vychladnuté cesta rozrežeme na platky (rezy).Platky potierame kremom striedavo priraďujeme k sebe rezy tmavé a svetlé. Povrch potrieme zbytkom krému a oblejeme čokoladovou polevov. Po stuhnuti rozrežeme šikmim rezom.
Přidat komentář