Perfekní pečené jehněčí

Perfekní pečené jehněčí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu

Suroviny

jehněčí kýta 2 kg
s kostí
cibule 2 ks
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
česnek 1
olivový olej
sůl mořská
hrubší
pepř
čerstvý mletý
tymián svazek
menší, čerstvý
rozmarýn
šalvěj
Jehněčí kýtu vyndáme z lednice a necháme 30 minut odpočinout. Troubu si předehřejeme na 240°C/plyn 9. Mezitím si připravíme zeleninu. Rozebereme si česnek na stroužky, které ale neloupeme. Cibule oloupeme a nakrájíme každou na tři silnější kolečka. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, přidáme rozmarýn, tymián, šalvěj, olivový olej a vše promícháme. Jehněčí kýtu ze všech stran napepříme, nasolíme, pokapeme olivovým olejem a krouživími pohyby vetřeme do masa. Takto připravenou kýtu vložíme do zapékací mísy na zeleninu, lehce podlejeme, přiklopíme a dáme péct na 200°C/plyn 6. Pečeme 1 hodinu a cca 30 minut dopékáme kýtu odkrytou dokud není maso růžově načervenalé.
Autor: Daniel Sladek

Obchod Apetit