Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Perfekní pečené jehněčí

Popis receptu: 
Velmi jednoduchý a výborný velikonoční recept získaný z českých fans stránkek Jamieho Olivera: e-jamie.eu
Autor: Daniel Sladek
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    * přibližně 2kg jehněčí kýty (s kostí) * 2x cibule * 2x mrkev * 2x řapíkatý celer * 1x palička česneku * olivový olej * mořská sůl (hrubší), čerstvý mletý pepř * menší svazek čerstvého tymiánu, rozmarýnu a šalvěje

Příprava jídla

Jehněčí kýtu vyndáme z lednice a necháme 30 minut odpočinout. Troubu si předehřejeme na 240°C/plyn 9. Mezitím si připravíme zeleninu. Rozebereme si česnek na stroužky, které ale neloupeme. Cibule oloupeme a nakrájíme každou na tři silnější kolečka. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Takto připravenou zeleninu vložíme do zapékací mísy, přidáme rozmarýn, tymián, šalvěj, olivový olej a vše promícháme. Jehněčí kýtu ze všech stran napepříme, nasolíme, pokapeme olivovým olejem a krouživími pohyby vetřeme do masa. Takto připravenou kýtu vložíme do zapékací mísy na zeleninu, lehce podlejeme, přiklopíme a dáme péct na 200°C/plyn 6. Pečeme 1 hodinu a cca 30 minut dopékáme kýtu odkrytou dokud není maso růžově načervenalé.
REKLAMA

Přidat komentář