
Marocké koření
Vytvořte si vlastní aromatickou směs. K jehněčímu pasuje dokonale.
Vydání: 2009/4
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Ingredience
- ½ lžíce tymiánu
- ½ lžíce sezamových semínek
- ½ lžíce mletého kardamomu
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžíce anýzu
- 1 lžíce semínek fenyklu
- 1 lžíce římského kmínu
- ¼ lžíce sladké papriky
- ¼ lžíce celého černého pepře
- ¼ lžíce kajenského pepře
Příprava jídla
1 Koření rozdrťte v hmoždíři. Použijte na kotlety, zbytek uchovejte ve vzduchotěsné dóze. Podobnou, už hotovou směs můžete i koupit v orientálních obchodech nebo ve specializovaných prodejnách s kořením.
Přidat komentář