
Hovězí carpaccio [karpačo]
Sofistikovaně poskládané extratenké plátky carpaccia budí dojem, že příprava je kdovíjaká věda. Díky našim receptům zjistíte, že zdání klame – k přípravě stačí v podstatě jen dobré maso, pevná ruka a ostrý nůž.
Ingredience
- 250 g hovězí svíčkové
- mořská sůl a drcený černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 g kaparů v soli
- 4 nakládané cibulky, na tenká kolečka
- 3 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
- extra panenský olivový olej na zakapání
- jemně strouhaný parmazán, k podávání
Příprava jídla
1 Maso posypte solí a pepřem, zabalte do plastové fólie.
2 Svíčkovou dejte na hodinu do mrazáku, nebo na tak dlouho, aby skoro zmrzla (bude se lépe krájet na opravdu papírově tenká kolečka; nebojte se, velmi rychle roztají). Olej zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.
3 Vybalte maso a nakrájejte ho velmi ostrým nožem na teninké plátky. Na čtyři talíře naaranžujte maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapejte olivovým olejem, posypte parmazánem a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Zcela zásadní je v tomhle případě volba masa. Musí být správně odleželé, ale také správně skladované – kupte ho co nejtěsněji před zpracováním. Při nákupu se svěřte řezníkovi, co s masem chystáte.
Přidat komentář