Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní verze se připravovala z hovězího masa s hořčičnou omáčkou a zbarvením připomínala obrazy italského malíře Vittoreho Carpaccia z přelomu 15. a 16. století.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Opékání 0:08
Maso Italská

Ingredience

    • 300 g hovězí svíčkové
    • 2 lžíce drceného pepře
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 5 hrstí rukoly či květů lichořeřišnice nebo potočnice
    • 4–6 nakládaných drobných červených řep, na plátky

    Na křenovou smetanu

    • 240 g crème fraîche
    • 1½ lžíce strouhaného křenu
    • 2 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Přísady na křenovou smetanu smíchejte v míse a odložte.

2 Maso obalte v pepři. Na vysokém plameni zahřejte olej na pánvi. Maso opečte z každé strany jednu až dvě minuty, aby zhnědlo. Zakryjte ho alobalem a dejte na pět minut odpočívat. Maso velmi ostrým nožem nakrájejte na teninké plátky. Naskládejte ho na čtyři talíře spolu s bylinami a červenou řepou. Podávejte s křenovou smetanou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu pro Valentýna

Menu pro Valentýna

Hovězí carpaccio [karpačo]

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki

Carpaccio z lososa a omáčka s misem

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

REKLAMA

Přidat komentář