Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní omeleta

Právě teď seženete hezky křupavý chřest se zelenými špičkami. Když jím naplníte omeletu a doplníte ji salátem, máte perfektní letní oběd. A expresně!
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 500 g nových brambor
    • 100 g chřestových špiček
    • 8 vajec
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2–3 lžíce nasekané pažitky
    • sůl a pepř podle chuti
    • 170 g rozdrobené fety

Příprava jídla

1. Pečlivě omyté brambory pokrájejte na větší kousky (není třeba je loupat). Vařte je v osolené vodě, dokud nebudou téměř hotové; mělo by stačit šest až osm minut. Na poslední tři minuty varu přidejte do hrnce chřest. Slijte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Osušte utěrkou či ubrousky.

2. Vidličkou prošlehejte vajíčka s trochou soli a čerstvě nadrceného černého pepře. Přimíchejte pažitku a sýr. Ve velké teflonové pánvi rozpalte olivový olej, vsypte brambory i chřest a pomalu opékejte, dokud se zelenina neprohřeje. Přidejte ušlehaná vajíčka a na mírném plameni smažte, dokud nebudou z poloviny hotová. Trvá to osm až deset minut. Mezitím předehřejte gril v troubě na střední teplotu.

3. Pánev vložte pod gril a ponechte ji tam, dokud omeleta lehce nezezlátne. Můžete ji samozřejmě dopéci i pod pokličkou, jen nebude tak zlatavá. Poté nechte omeletu pět minut chladnout, rozkrájejte ji a podávejte. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář