
Omeleta se žampiony a sýrovým krémem
Omeleta se žampiony, kozím sýrem a bylinkami je ideální snídaně pro nedělní ráno. Anebo rychlá večeře ve všední den.
Ingredience
- 60 g čerstvého kozího sýra nebo sýra feta
- 1–2 lžíce bílého jogurtu
- 20 g másla
- 200 g malých hnědých žampionů
- 1 lžíce čerstvého sekaného tymiánu
- 4 vejce, oddělené bílky a žloutky
- 60 ml smetany ke šlehání
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Příprava jídla
1 Rozmíchejte sýr a jogurt dohladka a případně dochuťte solí a pepřem.
2 V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte máslo, vhoďte pokrájené žampiony, tymián, osolte, opepřete a opékejte 3–4 minuty dozlatova. Vyjměte a udržujte horké.
3 V míse prošlehejte žloutky, smetanu, sůl i pepř. Zvlášť ušlehejte z bílků pevný sníh. Pomocí kovové lžíce sníh vmíchejte do žloutkové směsi.
4 Rozehřejte gril v troubě. Vraťte pánev na oheň a nalijte do ní olej. Vlijte vaječnou směs a bez míchání nechte smažit asi minutu, nebo až spodní vrstva ztuhne. Vložte pánev i s omeletou pod rozehřátý gril a pečte tři až čtyři minuty, až nabude a zezlátne.
5 Omeletu opatrně sesuňte na talíř, půlku pomažte sýrovou směsí a přeložte. Při podávání ozdobte žampiony.
Přidat komentář