
Piškoty se zmrzlinou a jahodami
Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.
Vydání: 2005/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 500 g jahod bez stopek
- 3 lžíce moučkového cukru
- 8 tenkých plátků piškotu (například bábovky), případně 8 dětských
- nebo 4 cukrářské piškoty
- 2 lžíce jahodového džemu (domácího nebo např. značka Bon Maman)
- šťávu z jednoho pomeranče
- 500 g vanilkového krému (viz box), vychlazeného
- 4–6 lžic vanilkové zmrzliny
Příprava jídla
1. Jahody s cukrem rozmixujte.
2. Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.
3. Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.
2. Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.
3. Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 14:43