Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 500 g jahod bez stopek
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 8 tenkých plátků piškotu (například bábovky), případně 8 dětských
    • nebo 4 cukrářské piškoty
    • 2 lžíce jahodového džemu (domácího nebo např. značka Bon Maman)
    • šťávu z jednoho pomeranče
    • 500 g vanilkového krému (viz box), vychlazeného
    • 4–6 lžic vanilkové zmrzliny

Příprava jídla

1. Jahody s cukrem rozmixujte.

2. Čtyři plátky piškotu namažte džemem a přiklopte je těmi zbylými. Vzniklé sendviče nakrájejte na kostičky a ty rozdělte do čtyř až šesti malých sklenic. Pokapejte pomerančovou šťávou.

3. Piškot polijte krémem a navrch nakapejte jahodové pyré. Uložte dezert do chladu a před podáváním přidejte do každé skleničky lžíci zmrzliny.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.24

Přidat komentář