Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bobule v Beaujolais

Jahody mají k lahodnému vínu velmi blízký vztah. A ve spojení s mátou se ještě osvěživě nadechnou.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Odstátí:40 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 700 g jahod bez stopek, půlených
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • hrst lístků máty + trochu na ozdobu
    • ½ lahve Beaujolais

Příprava jídla

Jahody vložte do mísy a poprašte cukrem. Posypte je několika lístky máty a nechte zhruba půl hodiny stát – ovoce pustí šťávu. Přilijte Beaujolais a přidejte ještě pár lístků máty. Před podáváním nechte tak deset minut odležet, aby se vůně a chutě promísily.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.26

Přidat komentář