
Margarity s limetkou a jahodami
Oblíbený koktejl dostane díky jahodám nádhernou vůni i barvu a stane se nepostradatelnou součástí vašeho repertoáru
Vydání: 2005/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
- 50 g moučkového cukru
- 170 g jahod
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 3 lžíce tequily
- 3 lžíce Cointreau
- ledovou tříšť (pokud nemáte speciální drtič, led rozdrťte v mixéru nebo zabalte kostky do utěrky a roztlučte je paličkou na maso)
Příprava jídla
1. Do malého kastrolu vsypte cukr a přilijte k němu tři lžíce vody. Na nízkém plameni a za stálého míchání doveďte skoro k varu, aby se cukr rozpustil. Odstavte, nechte zchladnout a v mixéru mezitím dohladka rozmixujte pokrájené jahody.
2. Jahodové pyré protlačte sítem do džbánku. Přes sítko přilijte limetkovou šťávu a poté přidejte také cukrový sirup, tequilu a Cointreau.
3. Koktejlové skleničky naplňte téměř po okraj ledovou tříští a pak už jen přelijte margaritovou směsí.
2. Jahodové pyré protlačte sítem do džbánku. Přes sítko přilijte limetkovou šťávu a poté přidejte také cukrový sirup, tequilu a Cointreau.
3. Koktejlové skleničky naplňte téměř po okraj ledovou tříští a pak už jen přelijte margaritovou směsí.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 13:38