Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Sugo pomodoro - zavařená rajčatová omáčka

Popis receptu: 
odzkoušená, dobrá
Autor: Helena Kotěrová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    0,5 kg konzervovaných loupaných rajčat San Marzano 0,5 kg čerstvých rajčat ½ cibule 1 mrkev 1 řapíkatý celer 2 lžíce olivového oleje ½ svazku bazalky 40g másla cukr podle chuti sůl podle chuti několik čistých, vypařených zavařovacích sklenic

Příprava jídla

Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky, V kastrole rozehřejeme olej zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata a za občasného míchání asi hodinu dusíme. Poté omáčku propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit. 
Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem a vhodíme bazalku pro získání aroma. Omáčku nalijeme do zavařovacích sklenic, zavaříme 
a po vychladnutí uložíme nejlépe na suchém, chladném a tmavém místě.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jak dlouho je zapotrebi zavarit?
Obrazek uzivatele
My děláme sugo pečené v troubě, trvá to 1 hodinu: http://www.apetitonline.cz/menu/italska-rajcatova-omacka-a-5-jidel-z-ni

Přidat komentář