Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Foie Gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Popis receptu: 
odzkoušené, skvělé
Autor: Helena Kotěrová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    320g kachních jater - dala jsem kraje vepřových 1 jablko 100g třtinového cukru 50g másla 2dcl balsamika 8 nakládaných cibulek 1/2 l hovězího vývaru polníčekrůzné saláty, řapíkatý celer sůl, pepř

Příprava jídla

Oloupané jablko nakrájíme na silnější kroužky a dáme do studené vody s citronem. Z 50g cukru připravíme na pánvi karamel, přidáme jablko a lžíci másla, chvíli vše podusíme. Vývar svaříme na polovinu, na pánvi zkaramelizujeme cukr a přidáme nakládané cinbulky, které 10 min. podusíme spolu s balsamikem a vývarem. Cibulky vyjmeme, omáčku svaříme napolovinu. Zprudka opečema opepřená játra, osolíme a aranžujeme s ostatními surovinami.
REKLAMA

Přidat komentář