Suroviny
játra husí
320
g
foie gras
jablko
1
ks
třtinový cukr
100
g
máslo
50
g
balzamikový ocet
2
dcl
cibule nakládaná
8
ks
vývar hovězí
500
ml
polníček
na ozdobení
řapíkatý celer
na ozdobení
sůl a pepř
Postup
1
Oloupané jablko nakrájíme na silnější kroužky a dáme do studené vody s citronem.
2
Z 50 g cukru připravíme na pánvi karamel, přidáme jablko a lžíci másla, chvíli vše podusíme.
3
Vývar svaříme na polovinu, na pánvi zkaramelizujeme cukr a přidáme nakládané cibulky, které 10 minut podusíme spolu s balsamikem a vývarem.
4
Cibulky vyjmeme, omáčku svaříme na polovinu. Zprudka opečema opepřená játra, osolíme a aranžujeme s ostatními surovinami.