Foie Gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Foie Gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

320g kachních jater - dala jsem kraje vepřových
1 jablko
100g třtinového cukru
50g másla
2dcl balsamika
8 nakládaných cibulek
1/2 l hovězího vývaru
polníčekrůzné saláty, řapíkatý celer
sůl, pepř
Oloupané jablko nakrájíme na silnější kroužky a dáme do studené vody s citronem. Z 50g cukru připravíme na pánvi karamel, přidáme jablko a lžíci másla, chvíli vše podusíme. Vývar svaříme na polovinu, na pánvi zkaramelizujeme cukr a přidáme nakládané cinbulky, které 10 min. podusíme spolu s balsamikem a vývarem. Cibulky vyjmeme, omáčku svaříme napolovinu. Zprudka opečema opepřená játra, osolíme a aranžujeme s ostatními surovinami.
Autor: zarovka

Obchod Apetit