Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Foie gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Foie gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 189 g
Tuky 63 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

foie gras
třtinový cukr 100 g
balzamikový ocet 2 dcl
vývar hovězí 500 ml
polníček
na ozdobení
řapíkatý celer
na ozdobení
sůl a pepř

Postup

1

Oloupané jablko nakrájíme na silnější kroužky a dáme do studené vody s citronem.

2

Z 50 g cukru připravíme na pánvi karamel, přidáme jablko a lžíci másla, chvíli vše podusíme.

3

Vývar svaříme na polovinu, na pánvi zkaramelizujeme cukr a přidáme nakládané cibulky, které 10 minut podusíme spolu s balsamikem a vývarem.

4

Cibulky vyjmeme, omáčku svaříme na polovinu. Zprudka opečema opepřená játra, osolíme a aranžujeme s ostatními surovinami.

Autor: Žárovka