Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s kozím sýrem a krutony

Tahle vegetariánská dobrota poslouží jako lehký oběd pro čtyři strávníky anebo jako předkrm pro šest až osm lidí. Následovat může třeba grilované maso či zelenina.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání paprik: 15 minut Zapékání baget: 10 minut
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 2 červené papriky
    • 16 tenkých plátků bagety
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 16 plátků kozího sýra (asi 200 g)
    • velký svazek petržele, nejlépe
    • hladkolisté, nasekané
    • ½ červené cibule, nakrájené
    • hrst černých oliv, nakrájených
    • 300 g různých salátových listů
    • (kučeravý salát frisée, ledový salát, červená čekanka atd.), natrhaných

    Na zálivku:

    • 6 lžic olivového oleje
    • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
    • 2 lžičky francouzské hořčice
    • 4 lžíce octa, nejlépe bílého vinného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Rozčtvrcené papriky vložte slupkami nahoru pod gril a pečte, dokud trochu nezčernají. V míse přetáhněte fólií (nebo v hrnci zakryjte pokličkou). Nechte papriky vychladnout; snadno pak stáhnete slupku a dostanete se k dužině s fantastickou chutí. Nakrájejte ji na proužky a dejte do středně velké mísy.

2. Plátky bagety na plechu potřete olivovým olejem a na každý skrojek položte plátek sýra. Obalte fólií a zatím uložte do chladu.

3.
Petržel, cibuli a olivy přidejte do mísy s paprikami a promíchejte. Prošlehejte spolu přísady na zálivku.

4. Před podáváním předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Bagety se sýrem opékejte tak deset minut, aby se sýr roztekl a pečivo bylo krásně křupavé. Na servírovacím talíři posypte natrhané lístky salátu směsí s paprikami. Zakápněte třemi čtvrtinami dresinku a promíchejte. Opečené plátky bagety rozložte na salát a pokapejte zbytkem dresinku.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.30

Přidat komentář