Vepřové na citronu a česneku

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové na citronu a česneku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

45 dkg vepřové kýty
5 dkg nasekaných mandlí
2 lžíce olivového oleje
10 dkg jemně nasekané šunky
2 rozetřené stroužky česneku
1 lžíce nasekaného oregana
jemně nastrouhaná kůra ze dvou citronů
4 jemně nasekané šalotky nebo jedna vetší cibule
2 dl kuřecího vývaru
1 lžička cukru
Kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme. V každém řízku nařízneme kapsu. Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z jednoho citronu. Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku. Šalotky osmažíme na oleji, přidáme řízky a smažíme z každé strany 2 minuty. Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut. Oloupáme zbylý citron a kůru přidáme do pánve s cukrem. Citronouvou omáčkou na talířích maso přelijeme a podáváme s brambory
Autor: zarovka

Obchod Apetit