Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové na citronu a česneku

Popis receptu: 
neodzkoušeno
Autor: Helena Kotěrová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    45 dkg vepřové kýty 5 dkg nasekaných mandlí 2 lžíce olivového oleje 10 dkg jemně nasekané šunky 2 rozetřené stroužky česneku 1 lžíce nasekaného oregana jemně nastrouhaná kůra ze dvou citronů 4 jemně nasekané šalotky nebo jedna vetší cibule 2 dl kuřecího vývaru 1 lžička cukru

Příprava jídla

Kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme. V každém řízku nařízneme kapsu. Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z jednoho citronu. Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku. Šalotky osmažíme na oleji, přidáme řízky a smažíme z každé strany 2 minuty. Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut. Oloupáme zbylý citron a kůru přidáme do pánve s cukrem. Citronouvou omáčkou na talířích maso přelijeme a podáváme s brambory
REKLAMA

Přidat komentář