Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Modelovací čokoláda

Popis receptu: 
Modelovací čokoláda
Autor: Lenka Chejnová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    Hořká modelovací čokoláda: 200 gramů hořké čokolády 1/4 hrnku bílého kukuřičného sirupu Mléčná modelovací čokoláda: 200 gramů mléčné čokolády 2 a 1/2 - 3 polévkové lžíce kukuřičného sirupu Bílá modelovací čokoláda: 200 gramů bílé čokolády 1 a 1/2 - 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu

Příprava jídla

Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nad horkou vodou. Sundáme z lázně a jestě chviličku mícháme, aby zchladla. Přidáme sirup a mícháme až se vše krásně spojí. Čokoláda se krásně začne odlepovat od stěn. Dáme ji na potravin. folii a necháme vychladnout, zabalíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Když se vytáhne z ledničky, tak je tuhá, stačí prohníst po kouskách v ruce a krásně se s ní pracuje. Když ztvrdne moc, přihněteme trochu kukuřičného sirupu. Při modelování se teplem z rukou bude rozpouštět, tak ji strčíme do ledničky zase trochu ztuhnout.
REKLAMA

Přidat komentář