Modelovací čokoláda

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Modelovací čokoláda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

Hořká modelovací čokoláda:

200 gramů hořké čokolády
1/4 hrnku bílého kukuřičného sirupu

Mléčná modelovací čokoláda:

200 gramů mléčné čokolády
2 a 1/2 - 3 polévkové lžíce kukuřičného sirupu

Bílá modelovací čokoláda:

200 gramů bílé čokolády
1 a 1/2 - 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu
Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nad horkou vodou. Sundáme z lázně a jestě chviličku mícháme, aby zchladla. Přidáme sirup a mícháme až se vše krásně spojí. Čokoláda se krásně začne odlepovat od stěn. Dáme ji na potravin. folii a necháme vychladnout, zabalíme a dáme na 2 hodiny do lednice. Když se vytáhne z ledničky, tak je tuhá, stačí prohníst po kouskách v ruce a krásně se s ní pracuje. Když ztvrdne moc, přihněteme trochu kukuřičného sirupu. Při modelování se teplem z rukou bude rozpouštět, tak ji strčíme do ledničky zase trochu ztuhnout.
Autor: chejnova

Obchod Apetit