
Našlehaná vanilková pěna
Mléčná osvěžující pochoutka s vůní vanilky.
Vydání: 2009/4
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Ingredience
- 1 lžíce práškové želatiny
- 125 ml mléka
- 4 vejce, žloutky a bílky odděleně
- 140 g krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 ml smetany ke šlehání
Příprava jídla
1 Želatinu rozmíchejte v mléce a nechte pět minut stát. Mléko přelijte do hrnce a na malém plameni za stálého míchání ho zahřívejte čtyři minuty, nebo dokud se želatina úplně nerozpustí. Dejte stranou.
2 V žáruvzdorné míse lehce prošlehejte žloutky, cukr a vanilkový extrakt a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo bublající vody. Šlehejte 10–12minut ručním elektrickým šlehačem, dokud žloutky nezhoustnou a nezbělají. Pak je spojte s mlékem a šlehejte do zchladnutí. Bílky a šlehačku ušlehejte dotuha a obojí vmíchejte do vaječného základu. Přendejte do velké nádoby nebo šesti menších misek a aspoň na 2 hodiny dejte chladit.
Přidat komentář