Nakládaný hermelín s česnekem

Nakládaný hermelín s česnekem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1699 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 268 g
Tuky 37 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sýr s bílou plísní 1 ks
paprika červená
mletá
česnek 5
pepř
celý - různé barvy
bobkový list 2 ks
nové koření
cibule
slunečnicový olej
feferonky
koření na grilovanou zeleninu

Postup

1

Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky.

2

Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou papriku.

3

Stroužky česneku rozlisujeme a utřeme s kávovou lžičkou grilovacího koření a potřeme jím řeznou plochu a horní část hermelínu. Hermelín vložíme do sklenice.

4

Do sklenice přidáme různě barevné kuličky pepře, nové koření, bobkové listy, feferonku a cibuli nakrájenou na tlusté plátky, oddělenou na jednotlivé kroužky a dva stroužky česneku. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice.

5

Pokud by začaly např. stroužky plovat, stačí vzít špejli a zatlačit je k hermelínu.

Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.

Autor: janiczka.p

Obchod Apetit