Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

sýr s bílou plísní 1 ks
paprika červená
mletá
česnek 5
pepř
celý - různé barvy
bobkový list 2 ks
nové koření
cibule
slunečnicový olej
feferonky
koření na grilovanou zeleninu
1. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky. Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou papriku. 3 stroužky česneku rozlisujeme a utřeme s kávovou lžičkou grilovacího koření a potřeme jím řeznou plochu a horní část hermelínu. Hermelín vložíme do sklenice. 2. Do sklenice přidáme různě barevné kuličky pepře, nové koření, bobkové listy, feferonku a cibuli nakrájenou na tlusté plátky, oddělenou na jednotlivé kroužky a dva stroužky česneku. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice. 3. Pokud by začaly např. stroužky plovat, stačí vzít špejli a zatlačit je k hermelínu. Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.
Autor: janiczka.p

Obchod Apetit