
Uživatelský
recept
recept
Nakládaný hermelín
Popis receptu:
Perfektní doplněk k vychlazenému pivu :-)
Autor: Jana Plíšková
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
Hermelín, mletá červená paprika, 5 -7 stroužků česneku, kuličky celého pepře – různé barvy, 2 bobkové listy, několik kuliček nového koření, cibule, slunečnicový olej, feferonka, grilovací koření
Příprava jídla
1. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejně tlusté plátky. Plátky po obvodu vyválíme v mleté červené paprice. Pokud chcete pikantnější, můžete použít ostrou papriku. 3 stroužky česneku rozlisujeme a utřeme s kávovou lžičkou grilovacího koření a potřeme jím řeznou plochu a horní část hermelínu. Hermelín vložíme do sklenice.
2. Do sklenice přidáme různě barevné kuličky pepře, nové koření, bobkové listy, feferonku a cibuli nakrájenou na tlusté plátky, oddělenou na jednotlivé kroužky a dva stroužky česneku. Vše zalijeme slunečnicovým olejem opatrně po okraji sklenice.
3. Pokud by začaly např. stroužky plovat, stačí vzít špejli a zatlačit je k hermelínu. Necháme tři dny uležet v chladné místnosti a podáváme s čerstvým pečivem.
Přidat komentář