Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňák s dušenými rajčaty a paprikovými bramborami

Pečená zelenina přelitá rajčaty, pikantní steaky z tuňáka, provoněné česnekem a tymiánem.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 4 steaky z tuňáka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • pár snítek tymiánu
    • 500 g nových brambor, pokrájených na 1cm plátky
    • 2 červené papriky, na širší nudličky
    • 1 červená cibule, na čtvrtky
    • 1 zelená chilli paprička, bez semínek a pokrájená najemno
    • 400 g třešňových rajčátek, rozpůlených

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 ºC a vložte do ní zapékací nádobu, aby se zahřála. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte polovinu oleje, dvě třetiny česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.

2 Brambory, papriky, cibuli a chilli dejte do zahřáté zapékací nádoby spolu se zbylým olejem, osolte a pečte asi 20 minut, až budou brambory měkké. Do nepřilnavé pánve dejte zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidejte rajčátka, osolte a povařte asi pět minut.

3 Rozehřejte grilovací pánev nebo rozpalte gril, osušte plátky tuňáka papírovou utěrkou a grilujte minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Podávejte s pečenou zeleninou přelitou rajčaty.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář