
Muffiny s čokoládou a malinami
Těsto na muffiny je nesmírně vděčné. Dá se donekonečna obměňovat a upečete ho skoro v čemkoli.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 menších muffinů
Ingredience
- 250 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 30 g Fair Trade kakaa
- ½ lžičky jedlé sody
- 230 g Fair Trade čokolády, mléčné nebo hořké, nasekané
- 3 vejce
- 200 g zakysané smetany
- 85 g Fair Trade světlého třtinového cukru
- 85 g másla, rozpuštěného
- 350 g rozmražených malin, slitých
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, Fair Trade kakao, jedlou sodu a Fair Trade čokoládu. Zvlášť prošlehejte vejce se zakysanou smetanou, Fairt Trade třtinovým cukrem a rozpuštěným máslem.
2 Suchou směs lehce zamíchejte do mokré, vmíchejte 350 g rozmražených malin, slitých, nebo cca 300 g čerstvých, mírně pomačkaných vidličkou. Lžící naplňte formičky.
3 Pečte asi 20 minut, až muffiny vyběhnou. Nechte 15 minut stát ve formě. Pak je vyjměte. Snězte nejlépe zatepla.
Přidat komentář