Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pivní muffiny se sýrem

Co takhle zkusit k vepřové se zelím netradiční přílohu? Pivní muffiny vás nadchnou.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 menších muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 280 g hladké mouky
    • 1 lžíce cukru
    • 1 lžíce prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
    • 60 g másla
    • vejce
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 320 ml piva
    • 150 g strouhaného sýra

Příprava jídla

1 Troubu zapněte na 200 °C. Promíchejte: 280 g hladké mouky, 1 lžíci cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky čerstvě mletého pepře. V míse prošlehejte vejce s 60 g másla, rozpuštěného a zchladlého, a 2 lžičky dijonské hořčice. Jemně zašlehejte 320 ml piva (nejlépe tmavého). Až spadne pěna, přidejte 150 g strouhaného sýra (čedar, blaťácké zlato) a pak vmíchejte suchou směs. Rozdělte do forem, pečte cca 20 minut, aby vršky muffinů byly hnědé a zapíchnutá špejle vyšla takřka čistá. Zkuste k vepřovému se zelím.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pivní menu

Pivní menu

Muffiny s pečeným česnekem

Muffiny s mákem & mandlemi

Muffiny s uzeným

Muffiny s čokoládou a malinami

Muffiny se zakysanou smetanou

Muffiny s kukuřicí

Muffiny s modrým sýrem a ořechy

Muffiny Earl Grey

Muffiny s vlašskými ořechy

20 jídel na cesty aneb Rady a tipy, co s sebou na výlet

Přidat komentář