Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborové knedlíky

Sladké vanilkou vonící knedlíky podávané originálně s rebarborovou omáčkou.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 10-15 minut
PT25M
Pečení 0:25
Česká

Ingredience

    • 500 g rebarbory, oloupané, nasekané
    • 440 g krupicového cukru + 50 g navíc
    • 300 g hladké mouky, prosáté + navíc na poprášení
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 150 g másla
    • 125 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Rebarboru, cukr a půl litru vody dejte do hrnce a na vysokém plameni přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte probublávat 10–15 minut, až rebarbora změkne. Sejměte z ohně a odložte stranou.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, zbývajících 50 g cukru, prášek do pečiva a máslo promíchejte v robotu na drobenku. Postupně přilévejte mléko a vanilkový extrakt a míchejte dohladka. Těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte šest kulatých knedlíků.

3 Rebarboru (i se šťávou a vodou) rozdělte do šesti zapékacích misek (každá o objemu zhruba 380 ml). Navrch opatrně posaďte knedlík a pečte 20–25 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Něco navíc: Hostům nabídněte talíř, na který knedlík vyndají a přelijí si ho rebarborovou omáčkou. Knedlík se totiž při krájení potápí do misky a omáčka vytéká.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dezerty s rebarborou

Rebarborové čatní

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Křupavé koláče s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář