
Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem
Lívance jsou nadýchané, tvaroh krásně jemný a marmeláda lehce nakyslá. Prostě dokonalá souhra!
Ingredience
- 1¼ litru mléka
- 80 g krupicového cukru
- 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
- 400 g másla, rozpuštěného, vychladlého
- 1 vejce + 2 žloutky
- 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
- špetka soli
- 750 g hladké mouky
- olej na smažení
- Na tvaroh
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce rumu
- ½–1 sáček vanilkového cukru
- 250 g rebarbory, nasekané nadrobno
- 220 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk, rozpůlený
Na marmeládu
Příprava jídla
1 Nejprve připravte marmeládu: rebarboru, cukr a rozpůlený vanilkový lusk dejte do širokého hrnce, přidejte 2 lžíce vody a na nízkém plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte plamen a nechte probublávat 15–20 minut. Rebarbora nejprve pustí šťávu, potom začne marmeláda houstnout. Vyndejte vanilkový lusk. Horkou marmeládou naplňte sterilizované skleničky a utěsněte je.
2 V míse smíchejte všechny suroviny na ochucený tvaroh utřete je dohladka. Dejte stranou.
3 Na lívance lehce ohřejte mléko, pak část odlijte do větší misky. Přisypte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, vejce, žloutky, citronovou kůru a sůl. Postupně přidávejte mouku, zbytek mléka a zadělejte řidší těsto. Nechte ho kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo objem. Lívanečník lehce vytřete olejem, naběračkou rozlijte těsto a postupně z obou stran usmažte lívance. Podávejte je teplé s ochuceným tvarohem a rebarborovou marmeládou.
Přidat komentář