Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Lívance jsou nadýchané, tvaroh krásně jemný a marmeláda lehce nakyslá. Prostě dokonalá souhra!

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 15-20 minut + kynutí: 30 minut
PT20M
Smažení 0:20
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 1¼ litru mléka
    • 80 g krupicového cukru
    • 1 kostka čerstvého droždí (42 g)
    • 400 g másla, rozpuštěného, vychladlého
    • 1 vejce + 2 žloutky
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • špetka soli
    • 750 g hladké mouky
    • olej na smažení
    • Na tvaroh
    • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
    • 1 lžíce mléka
    • 1 lžíce rumu
    • ½–1 sáček vanilkového cukru

    Na marmeládu

    • 250 g rebarbory, nasekané nadrobno
    • 220 g krupicového cukru
    • 1 vanilkový lusk, rozpůlený

Příprava jídla

1 Nejprve připravte marmeládu: rebarboru, cukr a rozpůlený vanilkový lusk dejte do širokého hrnce, přidejte 2 lžíce vody a na nízkém plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte plamen a nechte probublávat 15–20 minut. Rebarbora nejprve pustí šťávu, potom začne marmeláda houstnout. Vyndejte vanilkový lusk. Horkou marmeládou naplňte sterilizované skleničky a utěsněte je.

2 V míse smíchejte všechny suroviny na ochucený tvaroh  utřete je dohladka. Dejte stranou.

3 Na lívance lehce ohřejte mléko, pak část odlijte do větší misky. Přisypte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, vejce, žloutky, citronovou kůru a sůl. Postupně přidávejte mouku, zbytek mléka a zadělejte řidší těsto. Nechte ho kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo objem. Lívanečník lehce vytřete olejem, naběračkou rozlijte těsto a postupně z obou stran usmažte lívance. Podávejte je teplé s ochuceným tvarohem a rebarborovou marmeládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lívance s omáčkou z cideru

Dezerty s rebarborou

Rebarborové knedlíky

Rebarborové čatní

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Křupavé koláče s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář