Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé koláče s rebarborou

Neodolatelné koláče s rebarborou a borůvkami. Hotové za půl hodinky.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 koláče
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Česká

Ingredience

    • 400 g rebarbory, oloupané a nasekané na 1 cm kousky
    • 2 hrsti borůvek (klidně i mražených)
    • 200 g krupicového cukru + 2-3 lžíce navíc
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 balení rozváleného listového těsta (například značky Wewalka)
    • 1 vejce

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Rebarboru, borůvky, krupicový cukr a kukuřičný škrob smíchejte v míse. Rebarborové kousky a borůvky by se měly obalit sypkými přísadami.

2 Listová těsta rozbalte a nechte chvíli odpočinout. Z každého vykrojte dvě dvaceticentrimetrová kola a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed každého dejte rybízovo-rebarborovou směs, přehněte konce těsta - tak, aby rebarboru téměř přikryly, potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbývajícím krupicovým cukrem a pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.

Něco navíc: Zbytky listového těsta spojte, vyválejte a udělejte další koláč ze zbytků. A koncem léta, kdy zraje černý rybíz, jím nahraďte borůvky - koláč je neodolatelný!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dezerty s rebarborou

Rebarborové knedlíky

Rebarborové čatní

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

REKLAMA

Přidat komentář