Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Penne all’ arrabbiata

Tradiční italský pikantní pokrm s omáčkou s chilli, česnekem a sušenými rajčaty.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 5 lžic olivového oleje
    • 450 g masitých rajčat, pokrájených
    • mořská sůl a pepř
    • 150–160 ml suchého bílého vína
    • 3 sušená rajčata, najemno nasekaná
    • 2 čerstvé chilli papričky
    • 3 stroužky česneku, nasekané najemno
    • 400 g těstovin penne
    • 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • sýr pecorino na ozdobu

Příprava jídla

1 Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.

2 Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.

3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.

4 Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.

Něco navíc: Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Narozeninová party

Narozeninová party

Penne ricce s bylinkovým pestem

Penne s houbami a speckem

Fritaty s kaviárem z lososa

Sýrová mísa s nakládanými fíky

Jednohubky s uzeným sýrem

Narozeninový dort

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Přidat komentář