Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Omeleta se špenátem, fetou a bramborami

Popis receptu: 
Apetit 07/2007
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    pro 4-6 osob: 8 vajec, 5-6 uvařených nových brambor, 140g mraženého špenátu (rozmraženého a vymačkaného), 1 pokrájený stroužek česneku, 100g rozdrobené fety (nahradili jsme balkánským sýrem)

Příprava jídla

Rozehřejte gril v troubě. Do misky nebo hrnce rozbijte 8 vajec, osolte je a opepřete. V nepřilnavé pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přisypte 5-6 uvařených nových brambor nakrájených na plátky a opékejte je dozlatova. Pak přihoďte 140g mraženého špenátu (rozmraženého a vymačkaného) a 1 pokrájený stroužek česneku. Všechno prohřejte, stáhněte plamen, směs posypte 100g rozdrobené fety a přelijte prošlehanými vejci. Nechte ještě 12-15 minut na ohni, potom pánev na chvíli přesuňte pod rozpálený gril a už jen krásně dozlatova zapečte.
REKLAMA

Přidat komentář