
Krémový hrášek se salátem a slaninou
Hrášek a salát povařený v bílém víně, chuť doladí slanina. Rychlá a chutná příloha.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 10 minut
Opékání 10 minut
P
Ingredience
- 250 g čerstvého nebo zmrazeného mladého hrášku
- 25 g másla
- 100 g sušené či anglické slaniny, pokrájené na nudličky
- 4 jarní cibulky, nakrájené najemno
- 2 hlávky salátu little gem
- 3 lžíce suchého bílého vína
- 2 lžíce zakysané smetany nebo crème fraîche
- 2 lžičky dijonské hořčice
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Vařte hrášek 3–4 minuty doměkka, slijte a dejte stranou. V pánvi na másle opékejte slaninu asi čtyři minuty dozlatova. Přidejte jarní cibulku a minutu míchejte.
2 Do pánve přidejte salát rozkrájený podélně na čtvrtky, zamíchejte a po 30 sekundách přilijte víno. Nechte minutu vařit, osolte a opepřete. Potom vmíchejte zakysanou smetanu a hořčici.
3 Jakmile začne všechno znovu bublat, přidejte hrášek, krátce prohřejte a podávejte rovnou z pánve.
2 Do pánve přidejte salát rozkrájený podélně na čtvrtky, zamíchejte a po 30 sekundách přilijte víno. Nechte minutu vařit, osolte a opepřete. Potom vmíchejte zakysanou smetanu a hořčici.
3 Jakmile začne všechno znovu bublat, přidejte hrášek, krátce prohřejte a podávejte rovnou z pánve.
Přidat komentář