Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový hrášek se salátem a slaninou

Hrášek a salát povařený v bílém víně, chuť doladí slanina. Rychlá a chutná příloha.
Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 10 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 250 g čerstvého nebo zmrazeného mladého hrášku
    • 25 g másla
    • 100 g sušené či anglické slaniny, pokrájené na nudličky
    • 4 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 2 hlávky salátu little gem
    • 3 lžíce suchého bílého vína
    • 2 lžíce zakysané smetany nebo crème fraîche
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Vařte hrášek 3–4 minuty doměkka, slijte a dejte stranou. V pánvi na másle opékejte slaninu asi čtyři minuty dozlatova. Přidejte jarní cibulku a minutu míchejte.

2 Do pánve přidejte salát rozkrájený podélně na čtvrtky, zamíchejte a po 30 sekundách přilijte víno. Nechte minutu vařit, osolte a opepřete. Potom vmíchejte zakysanou smetanu a hořčici.

3 Jakmile začne všechno znovu bublat, přidejte hrášek, krátce prohřejte a podávejte rovnou z pánve.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Víte, co se ukrývá pod slupkou hrášku i hrachu?

Přidat komentář