Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí v pistáciovo-citronové krustě

Zajímavé pohoštění pro hosty, pro slavnostní chvíle nebo když máte chuť na něco netradičního.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 12 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Maso Ostatní

Ingredience

    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce jemně nastrouhané kůry z biocitronu
    • 120–140 g pistáciových jader, nasekaných
    • 1–2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 vrchovatá lžíce nasekaných lístků máty
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
    • 8× 300 g jehněčího hřbetu, nakrájeného na silnější plátky
    • 80 ml olivového oleje

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek, citronovou kůru, pistáciové oříšky, petrželku, mátu, sůl a pepř dejte do mísy a důkladně promíchejte. Jehněčí hřbety svažte (každý zvlášť) potravinářským provázkem na úhledné balíčky a potřete je polovinou olivového oleje. Pak masa obalte v pistáciové krustě a potřete zbytkem oleje. Pečte 15–20 minut nebo tak, jak máte rádi. Servírujte s gratinovaným celerem.

Něco navíc: Pistáciové oříšky by do tohoto receptu měly být nesolené. Šedesátigramový balíček nesolených vyloupaných pistácií seženete za 59,90 korun v Tescu od firmy Ensa.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Narozeninová party

Narozeninová party

Fritaty s kaviárem z lososa

Sýrová mísa s nakládanými fíky

Jednohubky s uzeným sýrem

Penne all’ arrabbiata

Narozeninový dort

Přidat komentář