
Citronový sirup
Udělejte si sirup, který si zamiluje celá rodina. Je to tak snadné.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 2 litry sirupu
Doba přípravy: Více než hodinu
48 hodin na odstátí
48 hodin na odstátí
P
Ingredience
- 3 biocitrony, nakrájené na kolečka, zbavené pecek
- 1,5 kg krupicového cukru
- 40 g kyseliny citronové
Příprava jídla
1 Citrony zalijte jedním litrem studené vody a nechte je 48 hodin louhovat.
2 Do hrnce nasypte cukr a kyselinu citronovou a promíchejte. Přidejte citrony i s vodou a zahřívejte těsně pod bodem varu (nevařte!). Jakmile se cukr rozpustí, šťávu přelijte do sterilizovaných lahví. Uchovejte v chladu.
3 Při podávání řeďte vodou, do sklenice můžete přidat kolečko biocitronu na ozdobu.
2 Do hrnce nasypte cukr a kyselinu citronovou a promíchejte. Přidejte citrony i s vodou a zahřívejte těsně pod bodem varu (nevařte!). Jakmile se cukr rozpustí, šťávu přelijte do sterilizovaných lahví. Uchovejte v chladu.
3 Při podávání řeďte vodou, do sklenice můžete přidat kolečko biocitronu na ozdobu.
Přidat komentář