Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gruzínské čachobili z kuřete

Aromatická specialita staví na kombinaci šťavnaté zeleniny, česneku a spousty jemně nasekané natě čerstvého koriandru, který je – k Viktoriině radosti – stále častěji k vidění i u nás.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Dušení 0:35
Východoevropská

Ingredience

    • 1 kuře o váze cca 1,8 kg, rozdělené na menší kousky (použít můžete i vykostěné kuřecí maso ze stehen, křidýlka nebo prsní řízky)
    • 5 cibulí
    • 2 zelené papriky
    • 3–4 stroužky česneku
    • 4–5 rajčat
    • rostlinný olej, například slunečnicový
    • sůl a pálivou červenou papriku (nebo adžiku) na dochucení
    • nať čerstvých bylin, především koriandru, ale i hladkolisté petržele nebo kopru

Příprava jídla

1. Cibuli nakrájejte nahrubo, papriky na proužky. Pokud je to třeba, nakrájejte maso na menší kousky. V kastrolu nebo ve velké pánvi rozehřejte olej a zeleninu na něm pět až sedm minut duste. Přidejte kousky masa, lehce osolte, přikryjte a na mírném plameni pomalu duste, až maso změkne. Trvá to zhruba dvacet minut. Pokud by se šťáva příliš rychle vyvářela, můžete směs během dušení podlít asi půl hrnkem vody.

2. Omytá rajčata nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte na hrubším struhadle. Přidejte je k měkkému masu spolu s pálivou paprikou, dosolte podle chuti a duste ještě zhruba pět minut.

3. Česnek nasekejte na hrubší kousky, byliny naopak co nejjemněji. Hotové jídlo jimi posypte a hned podávejte, nejlépe s chlebovými plackami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pchali z čerstvého špenátu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.46

Přidat komentář