Sushi

Sushi

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (1)
Do hodiny

Suroviny

rýže na sushi
mořské řasy
ocet na sushi, cukr, sůl
sojová omáčka k sushi
losos,avokádo,chřest,mrkev, surimi tyčinky + fantazie
wasabi
nakládáný zázvor
1) uvařte sushi rýži ( já dávám poměr 1:1) vodu je třeba zavařit až se vsákne do rýže cca 4-5 minut, poté zmírnit plamen a pod pokličkou další 4-5 minut, stáhnout z ohně a nechat tzv. dojít, samozřejmě je důležité ochutnávat. Rýže nesmí být rozvařená ani tvrdá, prostě "akorát" 2) chladnutí řýže nejlépe v dřevěné míse, ale pokud není postačí i plastová, nebo skleněná. V té době si připravím nálev z octa určeného na sushi (1 velká polívková lžíce) + 1 lžička cukru + 1 lžička soli ( vše rozmíchat a vlít do rýže) 3) maki sushi- na bambusovou podložku si dám nori řasu a na ní rozprostřu rýži cca do 2/3 doporučuji namáčet si ruce do studené vody, jelikož sushi rýže je jinak úžasný lepidlo a nepustí se a nepustí) poté zhruba do 2 cm od okraje dám náplň (losos,surimi,zelenina - prostě dle fantazie) na suchou nori řasu, která je na druhé straně nanesu wasabi pastu (pozor má sílu, tak opatrně) a pak už jen roluji a utahuji. 4) krájení sushi doporučuji ostrým nožem a hlavně opět namáčet nůž do studené vody 5) podáváme opět s wasbi pastou a nakládáným zázvorem.
Autor: jirikova

Obchod Apetit