Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékaný sýr & křupavý salát

Výborná večeře pro horké dny. Můžete podávat ještě s opečenými tousty.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 5 minut
P
Salát Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžička tekutého medu
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 500 g haloumi či jiného sýra na grilování
    • 1 lžíce majonézy
    • 150 g ředkviček, nahrubo nastrouhaných
    • 150 g lusků cukrového hrášku, podélně nakrájených na plátky, popřípadě 150 g hrášku čerstvého či rozmrazeného
    • ½ okurky, na tenké špalíky
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Na dresink smíchejte ocet, med, hořčici a trochu pepře – nesolte, protože sýr je sám o sobě slaný dost. Sýr potřete polovinou dresinku a dejte na plech vyložený pečicím papírem, zahřátý gril či grilovací pánev. Opékejte 5 minut, aby zhnědl a okraje byly křupavé.

Do zbylého dresinku vmíchejte majonézu a smíchejte ho s ředkvičkami, hráškem a okurkou. Hned podávejte se sýrem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář