Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s chřestem a mátovou omáčkou

Originální kombinace bylinek a zeleniny. Rozhodně nešetřete mátou a pepřem.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2–3 svazky máty (cca 80 g), otrhané lístky nakrájené na proužky
    • 250 g ricotty
    • 40 g parmazánu + navíc k podávání
    • 400 g těstovin farfalle (mašliček)
    • 200 g zeleného chřestu (i mraženého či nakládaného)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V robotu rychle nasekejte mátové lístky, ricottu a strouhaný parmazán, aby vznikla hladká zelená omáčka (pokud by měl robot viditelné obtíže, přidejte trochu vody z těstovin). Pořádně osolte a opepřete.

2 K těstovinám na poslední dvě až tři minuty vaření přidejte nakrájený chřest. Až budete těstoviny s chřestem slévat, schovejte si trochu vody. Těstoviny, chřest a podle potřeby také pár lžic vody vraťte do hrnce. Rychle vmíchejte mátovou omáčku, jídlo rozdělte na čtyři talíře, navrch dejte čerstvé hobliny parmazánu a okamžitě podávejte.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář