Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s řízkem

Připravte si tuto chutnou svačinu třeba na výlet nebo na piknik. Nebudete se moci dočkat.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 8 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 4 základní telecí řízky
    • 8 plátků chleba (tmavého nebo i bílého)
    • majonéza
    • 2 rajčata, nakrájená na plátky
    • 125 g vařené červené řepy, pokrájené na tenké plátky
    • 4 plátky prorostlé anglické slaniny

Příprava jídla

1 Rozmrazte a usmažte 4 řízky. Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce a pak je několikrát překrojte. Opečte v toustovači 8 plátků chleba (tmavého nebo i bílého).

2 Rozložte na pracovní plochu 4 plátky opečeného chleba, potřete je majonézou. Na ni rozdělte 2 rajčata nakrájená na plátky, 125 g vařené červené řepy, pokrájené na tenké plátky, 4 plátky prorostlé anglické slaniny, opražené v troubě na plechu dokřupava, řízky, rukolu a přiklopte zbývajícími plátky chleba.

Něco navíc:
Majonézu můžete ochutit křenem nebo oblíbenou hořčicí. Kdo není příznivcem červené řepy, nahradí ji nakládanou okurkou a třeba jarní cibulkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

REKLAMA

Přidat komentář