Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s řízky, bramborami a zelenými fazolkami

Jedna z mnoha variant, jak podávat základní telecí řízek. S fazolkami, bazalkou a skvělou zálivkou. 
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 8 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 400 g malých brambor vařených ve slupce
    • 300 g podélně překrájených fazolek
    • 2-4 základní telecí řízky
    • 250 g přepůlených třešňových rajčátek
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • 150 g majonézy
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1 lžička hrubozrnné hořčice
    • 2 lžičky vody
    • mořská sůl
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Přepulte 400 g malých brambor vařených ve slupce a dejte je do mísy. Přisypte 300 g podélně překrájených zelených fazolek, minutu zprudka povařených, scezených a ihned zchlazených.

2 Rozmrazte a usmažte 2–4 řízky (množství přizpůsobte chuti vašich strávníků). Řízky několikrát překrojte a přidejte do mísy spolu s 250 g přepůlených třešňových rajčátek a 2 hrstmi bazalkových lístků. Zlehka promíchejte.

3 Na zálivku smíchejte 150 g majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, lžičku hrubozrnné hořčice, 2 lžičky vody, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Salát rozdělte na talíře a pokapejte zálivkou nebo ji podávejte zvlášť.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

REKLAMA

Přidat komentář