Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené marinované králičí řízky

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém obalu.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 2-24 hodin
PT10M
Smažení 0:10
Česká

Ingredience

    • 400–500 g vykostěných králičích stehen (řízků), omytých
    • a osušených
    • sůl na dochucení
    • 50 g polohrubé mouky
    • 100 g strouhanky
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 4 plátky citronu na ozdobu
    • rostlinný olej na smažení

    Na marinádu:

    • 2 malé cibule, jemně nasekané
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 1/4 lžičky mletého pepře
    • špetku citronového pepře (např. zn. Kotányi)
    • 1/2 lžičky mletého rozmarýnu
    • šťávu z půlky většího citronu
    • 1 lžíci bílého vína

     

Příprava jídla

1. Naklepané a na okrajích naříznuté řízky v misce přelijte smíchanými surovinami na marinádu, přikryjte a nechte v chladu marinovat.

2. Řízky z obou stran osolte, poprašte moukou, obalte ve vejcích a prosáté strouhance. Ve vyšší vrstvě oleje (ke slovu může přijít i fritovací hrnec) řízky zvolna osmažte dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nové brambory s česnekovým máslem

Hráškový krém s mátou a skořicí

Ředkvičkový salát s mladou cibulí

Maková bábovka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.49

Přidat komentář