Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza kapsy se salámem a olivami

Černé olivy, baby špenát, parmezán a spousta dalších dobrot uvnitř kapes z těsta na pizzu. Skvělé jídlo při setkání s přáteli.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 4 kapsy
Doba přípravy: Více než hodinu
+ kynutí, pečení 10-15 minut
P
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 1 dávka základního těsta
    • 1 dávka základní omáčky
    • 150 g okapané mozzarelly, nastrouhané
    • 30 g najemno nastrouhaného parmazánu
    • 120 g salámu pepperoni nebo jiné (nejlépe italské)
    • pikantní uzeniny
    • ½ lžičky drcených sušených chilli papriček
    • 60 g vypeckovaných černých oliv, nahrubo nasekaných
    • 80 g listů baby špenátu
    • olivový olej na potření
    • citron k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby dejte zahřívat alespoň na půl hodiny dva velké plechy. Těsto připravte podle základního receptu a rozdělte na čtyři koule. Rozválejte je na lehce pomoučněné podložce na obdélníky o rozměrech asi 15 × 30 cm a každý dejte na kus pečicího papíru.

2 Polovinu každého obdélníku poklaďte omáčkou, oběma sýry, salámem, chilli, olivami a špenátem. Těsto přehněte, aby se uzavřela náplň, a stiskněte okraje. Kapsy potřete olejem, přesuňte na plechy a pečte 10 až 15 minut dozlatova a dokřupava. Podávejte se skrojky citronu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář