Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vinaigrette s vejci

Ideální doprovod ke křupavým salátům.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 6-7 minut
P
Studená omáčka a dip Francouzská

Ingredience

    • 2 vejce
    • 1 lžička dijonská hořčice
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl, pepř

Příprava jídla

1 Vejce uvařte natvrdo tak, aby žloutky nebyly suché (6–7 minut) a oloupejte je.

2 Vyjměte žloutky, protřete přes síto a smíchejte je s hořčicí, osolte, opepřete. Pak postupně metlou vešlehejte ocet a olej.

3 Vmíchejte na jemné proužky nakrájený bílek. K listovému salátu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x zálivka k salátům

REKLAMA

Přidat komentář