Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nakládaný hermelín

Popis receptu: 
Po vyzkoušení různých receptů je tohle můj favorit...a nejen můj :)
Autor: Michaela Starostová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4 hermelíny cibule na (půl)kolečka česnek na plátky beraní rohy, feferonky nebo kapie kořenící směs (tymián, rozmarýn, paprika, papř, sůl, jalovec) olej

Příprava jídla

Hermelíny rozkrojíme buď na dvě podélná kolečka nebo na šestinky či osminky (preferuji osminky). Do nakládací nebo velké zavařovací sklenice vrstvíme kolečka cibule, sýr, koření, plátky česneku a papričku, dokud se nedostaneme k okraji, pak vše mírně stlačíme, abychom nerozmačkali sýr a doplníme cibulí, česnekem a papričkou a zalijeme olejem. Pokud sklenici celou nenaplníme, je možné po zalití olejem směs zatížit vhodným předmětem (někdy stačí hrneček nebo talířek) tak, aby sýr nevykukoval z oleje. Používám rostlinný olej, slunečnicový nebo řepkový, olivový mi přijde spíše nevhodný a zbytečně drahý. Hermelíny se nakládají přibližně 4 dny až týden, záleží na značce a stáří sýra. Po snědení je zbylý olej možné použít do zeleninových salátů, pokud v něm sýry nezrály moc dlouho. Kořenící směs si připravuji ve větším množství do zásoby a používám ji i do dalších jídel viz recept Zapečené noky. Směs míchám zhruba v poměru 4 díly rozmarýnu (mletý i drhnutý), 4 díly tymiánu (mletý i drhnutý), 3 díly sladké papriky (trochu pálivé), 1 díl pepře (mletý nebo drcený) a 1 díl soli. Jalovec přidávám jen do hermelínu, a to celé kuličky.
REKLAMA

Přidat komentář