Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s hráškem a tyrolským špekem

Těstoviny, které si dříve připravovali lidé těžce pracující na venkově nebo v továrně, jsou rychle hotové, a přitom plné chuti. Podávejte se sklenkou vína, dokonalá tečka za náročným dnem.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 5 minut, vaření 12 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g penne nebo jiných krátkých těstovin
    • 150 g čerstvého vyloupaného hrášku
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 200 g tyrolského špeku či jiné sušené šunky s tučným okrajem
    • 280 g ricotty, nejlépe čerstvé
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2–3 hrsti kerblíku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • strouhaný parmazán při podávání

Příprava jídla

1 Vhoďte těstoviny do vroucí osolené vody a uvařte je na skus podle návodu na obalu.

2 Mezitím nasypte do kastrůlku s vroucí vodou hrášek, povařte dvě minuty, slijte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Pokrájejte špek na nudličky a v pánvi na oleji ho opékejte asi tři minuty dokřupava. Přidejte hrášek, míchejte minutu a vypněte. Směs promíchejte v míse se scezenými těstovinami, ricottou, citronovou šťávou, kerblíkem, osolte a opepřete. Při podávání posypejte parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Neseženete-li kerblík či si ho nevypěstujete za oknem, lze místo něj použít čerstvé oregano nebo bazalku.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní hrášek s datlemi & ořechy

Těstoviny z italského venkova

REKLAMA

Přidat komentář