Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s karamelizovanými cibulkami

Skvělá příloha ke grilovanému masu nebo klobáskám.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 20 minut
P
Salát Ostatní

Ingredience

    • 80 g másla
    • 2 velké cibule, přepůlené a nakrájené na tenké plátky
    • 2 lžíce třtinového cukru + 2 lžíce červeného vinného octa
    • 2 svazky zeleného chřestu, přepůleného
    • 120 g mladého (baby) špenátu
    • 1 velká červená kapie, nakrájená
    • 1 lžíce olivového oleje + mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g sýra feta, rozdrobeného, a krutony na ozdobu

Příprava jídla

Na polovině másla opékejte zvolna cibuli asi 10 minut. Přidejte cukr a polovinu octa. Míchejte asi 5 minut, až šťáva zhoustne a zkaramelizuje. Pak cibuli přesuňte do mísy.

Na zbylém másle opékejte chřest asi 2 minuty doměkka. Špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet dejte do mísy. Opepřete, mírně osolte a promíchejte. Navrch dejte cibulku a fetu.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář