Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

PIŠKOTOVÝ DORT (tzv. LENTILKOVÝ)

Popis receptu: 
z Frenštátu
Autor: Zbyněk Šrubař
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    3 vejce, 3 lžíce horké vody, 150g cukru krupice, 150g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Na žloutkový krém: 0,3 l mléka, 80g cukru, 80g polohr. (nebo hladké) mouky, 1 vanilkový cukr, 100g změklého másla, 100g cukru moučka

Příprava jídla

Žloutky s vařící vodou šleháme do hustší pěny, přidáme cukr a ještě šleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme - za postupného přisypávání mouky s kypř. práškem - se žloutkovou pěnou. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě při asi 160-170°C do zlatova. Žloutkový krém: Vše promícháme a krátce povaříme. Do horké směsi přimícháme 1 celé vejce (intenzivně mícháme). Během chladnutí několikrát promícháme, aby se neutvořila na povrchu příliš pevná krusta. Utřeme 100g změklého másla a 100g cukru moučky. Do máslového krému přidáváme po částech uvařenou vychladlou směs (doporučuji v mixéru nebo ve šlehači). Chladný dortový korpus rozkrojíme, potřeme 1/2 krému (pod krém možno dát např. meruňkovou marmeládu), přiklopíme a navrchu potřeme zbylým krémem. Ozdobíme LENTILKAMI. TIP: Doporučuji nejdřív uvařit směs na krém, pak udělat dortový korpus, pak umíchat krém.
REKLAMA

Přidat komentář