0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí koleno se špenátem

Jehněčí koleno se špenátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1. 4 jehněčí kolínka
2. 50 ml rostlinného oleje
3. 1 mrkev, 3 cibule, 3 stonky řapíkatého celeru, 5 stroužků česneku
4. 3 dl červeného vína
5. 1 svazek čerstvé majoránky
6. 50 g másla
7. 100 g listového špenátu
8. 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce smetany, pepř, sůl
* Z celeru oddělte zelené lístky, ty budete potřebovat později. * V kastrolu na rozpáleném rostlinném oleji opečte osolená a opepřená kolínka ze všech stran dohněda. Vyjměte maso a slijte všechen tuk. * Potom přidejte zbytek oleje a na něm do tmava orestujte nakrájenou zeleninu (1 cibuli, mrkev, celer, 3 stroužky česneku). Zalijte vínem a nechte chvíli redukovat (vyvařit). Jakmile je tekutiny polovina, vložte zpět kolínka a zalijte šťávou, kterou jste předtím slili. * Přidejte jemně nasekanou majoránku a duste pod pokličkou asi 3-4 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Potom maso vyjměte, šťávu zbavte tuku a přeceďte. Zahustěte kostičkami chlazeného másla a dochuťte. * Mezitím si připravte špenátovou přílohu. Dvě nahrubo nakrájené cibule nechte na olivovém oleji zezlátnout společně se 2 rozmačkanými stroužky česneku. Potom přidejte jemně nakrájené lístky řapíkatého celeru a zalijte troškou horké vody. Přidejte listový špenát, osolte a opepřete. Restujte, dokud se tekutina nevyvaří a špenát nezměkne. Nakonec přidejte smetanu.
Autor: helena_hu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč