Suroviny
1. 4 jehněčí kolínka
2. 50 ml rostlinného oleje
3. 1 mrkev, 3 cibule, 3 stonky řapíkatého celeru, 5 stroužků česneku
4. 3 dl červeného vína
5. 1 svazek čerstvé majoránky
6. 50 g másla
7. 100 g listového špenátu
8. 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce smetany, pepř, sůl
* Z celeru oddělte zelené lístky, ty budete potřebovat později.
* V kastrolu na rozpáleném rostlinném oleji opečte osolená a opepřená kolínka ze všech stran dohněda. Vyjměte maso a slijte všechen tuk.
* Potom přidejte zbytek oleje a na něm do tmava orestujte nakrájenou zeleninu (1 cibuli, mrkev, celer, 3 stroužky česneku). Zalijte vínem a nechte chvíli redukovat (vyvařit). Jakmile je tekutiny polovina, vložte zpět kolínka a zalijte šťávou, kterou jste předtím slili.
* Přidejte jemně nasekanou majoránku a duste pod pokličkou asi 3-4 hodiny, dokud není maso úplně měkké. Potom maso vyjměte, šťávu zbavte tuku a přeceďte. Zahustěte kostičkami chlazeného másla a dochuťte.
* Mezitím si připravte špenátovou přílohu. Dvě nahrubo nakrájené cibule nechte na olivovém oleji zezlátnout společně se 2 rozmačkanými stroužky česneku. Potom přidejte jemně nakrájené lístky řapíkatého celeru a zalijte troškou horké vody. Přidejte listový špenát, osolte a opepřete. Restujte, dokud se tekutina nevyvaří a špenát nezměkne. Nakonec přidejte smetanu.