Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové dělové koule

Výborné masové koule, velice snadné na přípravu. Zapojte do vaření i děti.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 24 koule
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 20 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 500 g mletého vepřového masa
    • 100 g čerstvé strouhanky (nemusíte spotřebovat všechnu)
    • 2 lžíce nasekané petrželky (nejlépe hladkolisté)
    • mletý černý pepř a mořská sůl
    • 1 vejce
    • 2 lžíce olivového oleje

    K podávání
    • 1× 400g konzerva sekaných rajčat
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • hrst nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem. V míse smíchejte maso se 2/3 strouhanky, petrželkou, vejcem a osolte a opepřete. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.

2
Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o velikosti ořechu. Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kuličky. Pak je přesuňte na plech a pečte 20 minut dozlatova.

3 Suroviny na omáčku povařte a po vychladnutí podávejte k dělovým koulím.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oslava pro lovce pokladů

Oslava pro lovce pokladů

REKLAMA

Přidat komentář