Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové dělové koule
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 24 koule

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 146 g
Tuky 65 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborné masové koule, velice snadné na přípravu. Zapojte do vaření i děti.

Suroviny

strouhanka 100 g
čerstvá, nemusíte spotřebovat všechnu
petrželka 2 PL
nasekaná, nejlépe hladkolistá
pepř mletý
sůl mořská
vejce 1 ks
olivový olej 2 PL
K podávání
česnek 2 stroužky
prolisované
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech potáhněte pečicím papírem. V míse smíchejte maso se 2/3 strouhanky, petrželkou, vejcem a osolte a opepřete. Důkladně promíchejte. Pokud je hmota příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.

2

Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky o velikosti ořechu. Na pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kuličky.

3

Pak je přesuňte na plech a pečte 20 minut dozlatova.

4

Suroviny na omáčku povařte a po vychladnutí podávejte k dělovým koulím.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč