Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené fazolky s grilovanými rajčaty

Naprosto bezkonkurenční letní příloha, třeba ke grilovaným masům a klobásám.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy:
Vaření 10-12 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 500 g zelených fazolek, okrájené konce a vytažené středové vlákno
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 2–3 větvičky drobných rajčat
    • sůl

Příprava jídla

1 Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu a pak do ní na 6–8 minut vhoďte fazolky. Povařte je doměkka, potom je slijte a rychle zchlaďte pod proudem tekoucí vody.

2 Pánev postavte na gril, rozehřejte v ní olej a krátce na něm opečte česnek (nesmí zhnědnout). Přidejte fazole, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte prohřát. Mezitím na grilu opečte doměkka a do světle zlaté barvy rajčata. Fazolky přesuňte do mísy, navrch dejte
rajčata, lehce osolte a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Party u grilu

Party u grilu

REKLAMA

Přidat komentář