Pečené kuře na šalvěji s petrželovou omáčkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Pečené kuře na šalvěji s petrželovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

2 lžíce másla
drcený černý pepř
1 kuře do hmotnosti 1,5 kg
4 šalvějové listy
1 citron

Omáčka:
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 cibule
1 plátek bílého toustového chleba bez kůrky
2 lžíce sekaných mandlí
hrst hladkolisté petrželky
200 ml kuřecího vývaru
sůl
špetka pepře
1. Troubu předehřejete na teplotu 200 °C. Změklé máslo promíchejte se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhněte prsty kůži na prsou kuřete a vetřete pod ní většinu másla a vložte šalvějové listy. Citron dobře omyjte, rozčtvrťte a vsuňte do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízněte ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem másla potřete kuře na povrchu, osušte a vložte jej do pekáčku. Pečte asi 1,25 hodiny. 2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek nakrájený na plátky, drobně nakrájenou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažte do zezlátnutí, asi 5 minut. Přesuňte vše do mixéru, přidejte petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujte, vraťte do pánve, podle chuti osolte a prohřejte. 3. Kuře podávejte s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou.
Autor: Zdeněk Mifka

Obchod Apetit