Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečené kuře na šalvěji s petrželovou omáčkou

Popis receptu: 
Jen tak ze spar
Autor: Zdeněk Mifka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 lžíce másla drcený černý pepř 1 kuře do hmotnosti 1,5 kg 4 šalvějové listy 1 citron Omáčka: 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 cibule 1 plátek bílého toustového chleba bez kůrky 2 lžíce sekaných mandlí hrst hladkolisté petrželky 200 ml kuřecího vývaru sůl špetka pepře

Příprava jídla

1. Troubu předehřejete na teplotu 200 °C. Změklé máslo promíchejte se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhněte prsty kůži na prsou kuřete a vetřete pod ní většinu másla a vložte šalvějové listy. Citron dobře omyjte, rozčtvrťte a vsuňte do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízněte ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem másla potřete kuře na povrchu, osušte a vložte jej do pekáčku. Pečte asi 1,25 hodiny. 2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek nakrájený na plátky, drobně nakrájenou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažte do zezlátnutí, asi 5 minut. Přesuňte vše do mixéru, přidejte petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujte, vraťte do pánve, podle chuti osolte a prohřejte. 3. Kuře podávejte s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou.
REKLAMA

Přidat komentář