1. Troubu předehřejete na teplotu 200 °C. Změklé máslo promíchejte se lžičkou drceného pepře. Opatrně odtrhněte prsty kůži na prsou kuřete a vetřete pod ní většinu másla a vložte šalvějové listy. Citron dobře omyjte, rozčtvrťte a vsuňte do břišní dutiny kuřete. Stehna příčně nařízněte ostrým nožem, aby se dobře propekla. Zbytkem másla potřete kuře na povrchu, osušte a vložte jej do pekáčku. Pečte asi 1,25 hodiny.
2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek nakrájený na plátky, drobně nakrájenou cibuli, rozdrobený chleba a mandle. Smažte do zezlátnutí, asi 5 minut. Přesuňte vše do mixéru, přidejte petržel, pepř a kuřecí vývar. Rozmixujte, vraťte do pánve, podle chuti osolte a prohřejte.
3. Kuře podávejte s vařenými bramborami a petrželkovou omáčkou.