Ořechové rohlíčky "foukané"

Ořechové rohlíčky "foukané"

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut

Suroviny

100 gr hladké mouky, 150 gr moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 gr mletých vlašských ořechů, 125 gr másla, Na dokončení: 100 gr čokoládové polevy (nejlépe Dr. Oetker)
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme jednou sodu, mleté ořechy a nakrájené máslo. Zpracujeme na pevné těsto, které rozdělíme na kousky. Každý kousek vtlačíme v tenčí vrstvě do formičky na rohlíčky. Pečeme v troubě předehřáté jen na 150°C asi 15-20 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou a uvnitř zůstanou duté. Po upečení necháme cukroví krátce vychladnout ve formičkách a pak ho vyklopíme. Rohlíčky po vychladnutí buď ozdobně přestříkáme rozehřátou čokoládou nebo oba konce máčíme v čokoládě (zabere více času).
Autor: pavla78

Obchod Apetit