Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ořechové rohlíčky "foukané"

Popis receptu: 
Jednoduchý a naprosto bezkonkurenční recept na jedno z nejlepších vánočních cukroví - prostě mňamka. Foukané jim říkám proto, že po upečení se uvnitř rohlíčku vytvoří dutinka.
Autor: Pavla Nečesaná
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    100 gr hladké mouky, 150 gr moučkového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 125 gr mletých vlašských ořechů, 125 gr másla, Na dokončení: 100 gr čokoládové polevy (nejlépe Dr. Oetker)

Příprava jídla

Mouku prosejeme s cukrem, přidáme jednou sodu, mleté ořechy a nakrájené máslo. Zpracujeme na pevné těsto, které rozdělíme na kousky. Každý kousek vtlačíme v tenčí vrstvě do formičky na rohlíčky. Pečeme v troubě předehřáté jen na 150°C asi 15-20 minut. Během pečení se rohlíčky nafouknou a uvnitř zůstanou duté. Po upečení necháme cukroví krátce vychladnout ve formičkách a pak ho vyklopíme. Rohlíčky po vychladnutí buď ozdobně přestříkáme rozehřátou čokoládou nebo oba konce máčíme v čokoládě (zabere více času).
REKLAMA

Přidat komentář