Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodová bublanina

Voňavá vzpomínka na letní prázdniny. Upečte si klasický lahodný moučník se šťavnatými jahůdkami.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
101 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 45 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Česká

Ingredience

    • 120 g másla, změklého + na vymazání formy
    • 220 g moučkového cukru
    • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 400 ml vlažného mléka
    • 500 g polohrubé mouky
    • špetka soli
    • 1 sáček kypřicího prášku
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 500 g čerstvých jahod, odstopkovaných
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.

2 Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Zbytek mouky prosijte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

3 Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.

4 Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC: Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadávat do těsta.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynuté jahodové knedlíky

Jahodový pohár po anglicku

Jahodová srdce

Jahodové tiramisu

Nejlepší jahodové dorty a koláče

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Na můj vkus příliš hutné těsto. Při pečení v dortové formě jen dusivá hmota s několika jahodami navrchu. Pokud bych ještě někdy pekla, tak určitě na hlubokém plechu, aby vrstva těsta byla nižší a ovoce více.

Přidat komentář