Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Javorové kuře na salátu

Zajímavou chuť získají kuřecí prsa díky marinádě z javorového sirupu. Přidejte salát a máte skvělou letní večeři.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování 10 minut, Opékání 6 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 4 vykostěná kuřecí prsa, celkem zhruba 500 g, omytá a osušená
    • 3 lžíce bio javorového sirupu
    • 1 lžíce bio hrubé hořčice
    • 1 biopomeranč, nastrouhaná kůra + kolečka na ozdobu
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • variace salátů + 2 chlebánky k podávání

Příprava jídla

1 Kuřecí prsa několikrát šikmo nařízněte. Javorový sirup, hořčici, kůru z pomeranče a sójovou omáčku promíchejte v míse. Marinádu vetřete do zářezů a maso do ní aspoň na 10 minut naložte.

2
Rozpalte gril a maso 5–6 minut po každé straně opékejte dozlatova, opéct můžete i plátky pomeranče.

3 Průběžně potírejte okapanou marinádou. Servírujte na opečeném chlebánku, ozdobené pomerančem a se salátovými listy.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář