Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko

Tuhle zeleninovou bombu podávejte s nějakým zajímavým chlebem, třeba vícezrnným nebo s focacciou se sušenými rajčaty.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g čerstvých (očištěných) nebo mražených fazolek
    • 3 velká vejce
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíci dijonské hořčice
    • špetku cukru
    • 5 lžic olivového oleje
    • 6 ančoviček, podélně rozpůlených
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Fazolky povařte v osolené vodě nebo v páře 6–8 minut, aby zkřehly. Pak je na cedníku prolijte studenou vodou – zachovají si díky tomu křupavost a jasnou barvu. Nechte je oschnout na kuchyňském papíru.

2. Mezitím uvařte vejce. Po 4 minutách je ochlaďte pod proudem vody a oloupejte. V misce prošlehejte ocet, hořčici, cukr, olej a trochu soli a pepře.

3. Fazolky rozdělte na talíře, na každou porci položte půlku vejce a ještě ho ozdobte proužky ančoviček. Zakápněte trochou hořčičné zálivky, případně dochuťte pepřem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.64

Přidat komentář